Thursday, 23 June 2011

fon ak ........wuaaaa :'(

pagi ni ..ak try ar nk donlod lagu guner
laptop membe ak ni .....
ak pun nan senang hati cucok ar card reader ak kat laptop dyer ...
dengan harapan ak an dapat donlod lagu tuh .....
dengan diperhatikn oleh temanku seorg ni ..ak pun try la nak donlod ...
then beberapa minit kemudian ....................................................................
n membe ak yg tgok ni pun ckp

 'edy laptop dyer mang byk virus ar.......
thennnn
fon ak pun  kene virus yg diimport dr laptop ni ahhhhhhhh ....
then mbe ak cakp lg
.dyer ader bgtau ak tau hari tuh'
ak pun jawab 'kenape kau tak bgtahu kat ak td ek ??? '
then dyr pun ckp .....
'ak luper la edy sory'

ak nan hati yg sedih pun merelakan hati ni
tuk melupakan aper yg dah jd ...wuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :'(

Sunday, 12 June 2011

love u Msia :)


Malaysia vs Liverpool

Yeayyyy ak dpat jugak tengok Malaysia nyer game nanti ..
Msia lawan nan Livpool lak tuh en pehh mang bertuah giler kot …..dala sebelum ni mang ak tak penah ag tgok Msia maen dekat stadium ….
Salu tgok kat umah jer en …dok jer kat depan tv tuh ..menjerit sorg2 tp nty
16 Julai 11
ak dpat jgk tgok kat stadium yessssss …heheh …ALHAMDULILLAH ar mybe mang dh rezeki ak nk tgok Msia maen vs Lvpool en …aper pun tengss sgt2 kat PAKSU ak yg sanggup blanjer ak tgok Msia vs Lvpool heheheh …
actly paksu ak suruh ak sokong Lvpool nan dyer tp maaf la ek paksu oiiiii ….
Saye tetap akn sokong Msia …
Even Man.U yg maen lawan Msia sekalipun saye akn tetap sokong Msia hehehhe
Go HARIMAU MALAYA Go !!

N harap2 la nty ak akn selalu dapat tgok Msia nyer game dekat stadium o depan2 en tak kesah ar game bola ke badminten ker basikal trek ker ape pun lah yg penting ak dapat sokong MALAYSIA  hehhhee :)
Chaiyokk2 …


Karak_KRU


Karak

Cerita ni en kalo korg tengok … mety korg dapat aper mesej yg nk
pengarah dyer sampaikn kat korg … actly tyme membe2 ak tanye nk tgok cerite ape…
 mang ak tak nk tengok cerite ni ..
ak mang respect n suker nan KRU nyer citer mcm hikayat merong  sumer2 tuh
tp yelah maybe
sbb ak rase cam excited giler nk tengok citer x-man .. kung fu panda .. fast furious .. pirates sumer2 tuh en ……
n tyme majoriti ckp nk tgok KARAK ak pun terpakse la ikot budak2 ak …..
tp lepas tgok jer citer ni …
 mang ak rase bertuah n beruntung giler sebab ak dpat tgok citer ni au …
ak dapat mesej n pengajaran yg memang sedikit sebanyak dpat sedar kn ak
yg selalu sambil lewa nan benda yg ak buat selama ni ….

Actly citer ni pasal seorg awek yg dulunyer solehah n penah jd Qariah n sekarang ni dyer dh agak jauh dgn amalan agama yg penah dyer amalkn sebelum ni …
Then disebabkn perangai dyer yg dah berubah tuh n nan pangai mbe dyer yg mang dah sesat tuh byk benda buruk yg menimpa dyer nan mbe dyer yg laen ..

Mesej n pgjran dyer en :

Kiter jgn ar terpengaruh dengan bende2 yg boley sesatkn kiter n boley  jauh kan kiter dr jalan Allah ..
Lepas tuh kiter kena selalu la buat amal n tambah kn amalan kiter supaya iman kite makin kuat ..
Cerita ni jugak ckp kiter jgn just hafal jer ayat Kursi sebaliknye kiter kene tau ape makne dyer n kne yakin nan maksud ayat tu …

So …
Ak nk ingatkn diri ak sendiri n korg sumer supaya kiter sume dpt jd insan o hamba yg tak sesat n ta lari dr landasan yg betul …
Sbb kiter sbgai umat Islam ni kiter tau n percaya akn adenyer Kiamat n akn adenyer Hari Pembalasan tuh en ..kiter percaya jugak adenyer Syurga n Neraka ….
Ak tulis ni bukan nk bajet2 baek ..tp ak rase citer ni mang dpat sedar kn kiter even jalan citer dyer simple jer en sbb citer ni ader mesej n pgjaran yg mang betul2 bergune untk kiter …
Kalo korg tak cayer en korg tengok ar sendiri keh ..

:)  salam …

Thursday, 2 June 2011

ak suker lirik lagu ni :P


Lirik Lagu Ressa Herlambang Menyesal Lyrics

semula ku tak yakin
kau lakukan ini padaku
meski di hati merasa
kau berubah saat kau mengenal dia
bila cinta tak lagi untukku
bila hati tak lagi padaku
mengapa harus dia yang merebut dirimu
bila aku tak baik untukmu
dan bila dia bahagia dirimu
aku kan pergi meski hati tak akan rela
 terkadang ku menyesal
mengapa ku kenalkan dia padamu

Friday, 27 May 2011

nk berlagak jap boley ??? :P


Hahahaha ….
sajer nk tulis
Perhhhhh smlm en ak dah mcm artis dah
Hahhahha …
ader jer yg nk amek gmbar nan ak :P (poyo giler hehehehe)
Haaaa termasuk lah budak nad tuh (kn nad kn) hhehee ….
Katernyer dah taley nk tido mlm dah sebab amek gambar nan ak
Hahahahaa …uishhhh dah terok sgt dah tu en 
jgn sampai mengigau dah lah yerkkkkk :P ….
Tp sory lah yer kat budak2 yg tak dapat nk amek gmbar tuh .. abg bukn sombong just smlm ABG bz lo smlm hahhahhaa
Nty next tyme kiter amek la pic ag yekkkk 
(oke nad ) hhehehe ….
Haaa ag satu jgn nk ckp abg sombong ag keh 
kang tak psal2 ak pelangkung pale korg sumer 
kang :P

aper pun mang best ar bebudak sri pantai nih ....
rase cam dihargai lak ouh ...hehehee 
korg mang terbaek lah en (kecuali si nad tuh ) hahhhahaha jgn marah keh :P ......
awan ....... ^^,